Om Stureplanscentern

Stureplanscentern vill vara ideologiskt pådrivande i den svenska debatten.

Vi är federalister vilket betyder att vi tycker att makten ska komma underifrån. I svensk politik finns överstatliga tendenser från både konservativt och socialistiskt håll. Vi vill göra enskilda människor friare – det är bara möjligt om människor själva definierar vad frihet är för dem.

Vi är marknadsliberaler för fria marknader utvecklar både människor och världen snabbare. Andra halvan av 1800-talet var Sverige världens mest liberala land. Frihandel, fri företagsamhet och fri invandring utgjorde grunden för vad som skulle bli världens rikaste land.

Vi är miljövänner. Den moderna staden är den mest miljövänliga platsen att bo på. Vi löser inte miljöproblem genom att sluta utvecklas. Tvärtom måste det till mycket mer skaparkraft för att lösa miljöproblemen.

Vi tror på öppenhet. I en öppen värld har alla rätt till ett privatliv. I en öppen värld döms du inte för din hudfärg, nationalitet eller sexuell läggning.

En reaktion på “Om Stureplanscentern

  1. Pingback: Stureplanscentern i media | Stureplanscentern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>