Om idépolitik och decentralisering på brännpunkt

Stureplanscentern fortsätter att synas i media. I helgen publicerades en debattartikel på SvD brännpunkt om vår uppfattning om att Sverige behöver mer idéburen politik. Vi lägger också ut texten om varför en maktreform med tydlig decentraliseringsfokus behövs och värderingarna bakom detta.

Som alltid uppskattar vi en öppenhjärtlig diskussion, så kommentera gärna nedan vad ni tycker om det som skrivs i artikeln. Hur ser ni själva på individ kontra stat? Hur ska vi kunna föra in värderingar och ideologi i den politiska debatten på ett tydligare sätt? Varför är det viktigt med politik som baseras på värderingar?

Nästa möte kommer att äga rum i slutet av januari. Håll utkik här på bloggen och i facbookgruppen för talare, datum och plats när allt är spikat.

 

2 reaktion på “Om idépolitik och decentralisering på brännpunkt

  1. Robert Persson

    Jag beklagar sorgen. Stureplanscenterns död idag i samband med Annie Lööw:s tal var exit, slut, fin. Hon har inte ens delat era ideer. Det har bara varit en myt, en bluff, en lögn. Bokbålet i hennes villa:s öppna spis sprider fortfarande värme i huset när hon kommer hem. Överst i askan ser vi kvarlevorna av en Ayn Rand bok. Amen.

  2. Albin Inläggsförfattare

    Hej Robert! Det var en väldigt märklig slutsats, såg vi verkligen samma tal? Jag tycker Annie på ett mycket tydligt sätt talade om frihet och självbestämmande, någonting som jag för egen del blev väldigt glad över. Men det var snällt av dig att du bryr dig så mycket om vår avdelning, det värmer mer än ett bokbål ska du veta! Kram på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>