Stureplanscentern i media

På medlemsmötet den 13 november valdes en ny styrelse för Stureplanscentern (presentation av oss i styrelsen kommer snart här på bloggen). Det dröjde inte heller länge innan vi fick göra våra första framträdanden i media.

Först var det SvT:s aktuellt som ville träffa oss och prata om Centerpartiets läge i opinionen och vad vi anser måste göras för att vända den negativa trend som partiet haft under lång tid. Inslaget kan du se via följande länk (börjar 20 minuter in i programmet).

Sammanfattningsvis kan man säga att vi är av uppfattningen att partiet måste bli tydligare i sin politik. Det är väl knappast någon nyhet att vår partiavdelning är en av de mest liberala i Sverige. Följaktligen har vi också en hel del förslag som sticker ut i det i övrigt ganska slätstrukna politiska landskapet. Det är ingenting vi sticker under stol med. Men i kontexten vad Centerpartiet måste göra för att vända opinionstrenden är det inte enskilda sakfrågor som är lösningen, utan ett genomgripande arbete med vilken ideologisk grund vi formar vår politik. För utan en sådan riskerar politiken att bli spretig och politiken otydlig. Det är också det vi säger i inslaget.

Inslaget gav ringar på vattnet. Bland annat uppmärksammades det i P3:s satirprogram ”Tankesmedjan”. För den hugade kan inslaget belyssnas här (inslaget börjar ca 13:30 in i programmet). Man bör ha i åtanke att det är just ett satirprogram och den som vill fördjupa sig något om vad vi står för kan läsa vidare om det här.

Stay tuned for more och besök gärna våra talarkvällar, de är som bekant öppna för alla, medlemmar som ickemedlemmar och oavsett färg på partibok. Nästa möte är den 11 december. Då kommer Fredrik Segerfeldt för att tala om sin och Johan Norbergs bok om fri migration. Tiden är kl 19:00, men kom gärna innan och mingla, och platsen är Bishops Arms på Folkungagatan.

 

En reaktion på “Stureplanscentern i media

  1. Pingback: Vår ordförande Johanna kandiderar till riksdagen | Stureplanscentern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>