Fri migration!

Fredrik Segerfeldt

Stureplancentern fortsätter fördjupa sig i migrationsfrågorna.

Denna gång bjuder vi in Fredrik Segerfeldt som tillsammans med Johan Norberg skrivit en bok om fri migration. Det borde vara en mänskligrättighet att röra sig över nationsgränser och vi behöver mer migration – inte mindre. Om våra system krockar med invandringen är det systemen vi ska ändra. Människan i sig kan aldrig utgöra problemet. Om detta ska Fredrik berätta mer och som vanligt får vi möjlighet att ställa smarta frågor.

Vi kör den 11/12 kl 19, men kom i god tid och förhäng. Vi ses på Bishops Arms på Folkungagatan.

Fredrik har lovat att ta med sig ett gäng böcker för dem som vill köpa.

Alla välkomna oavsett färg på partibok eller ideologisk hemvist.

6 reaktion på “Fri migration!

 1. Bo Grahn

  Fredrik Segerfeldt är väl den debattör som står
  längst ut till höger av alla och som vill ha ett
  samhälle där inkomstskillanderna är maximala och
  de som ligger längst ned på skalan får skylla
  sig själv. Stureplans C ha ingen skam i kroppen!

 2. tobbo

  Inkomstskillnaderna i världen är mycket stora. Vari ligger solidariteten att begränsa solidaritet till våra gränser? Om Sverige (som redan har jämnast inkomster i industrialiserade världen) försöker hålla jämn inkomstnivå leder det bara till trösklar mot andra länder och arbetslöshet i Sverige. Fri migration skulle ha många positiva effekter. Kanske negativa också? Vi tycker iaf att ämnet är värt att diskutera och lära sig mer om.

  Att söka kunskap skäms vi inte för. Mycket välkommen du också, om du inte redan vet allt förstås. Då vore det ju onödigt ;)

 3. Erika

  Förstår inte riktigt?
  Sverige är attraktivt invandrarland p g a de generösa välfärds- och trygghetssystem som finns. Fri invandring kommer knäcka dessa system. Om målet är att knäcka systemet är fri invandring utmärkt. Men vad händer när systemen är förstörda. Kommer Sverige vara ett attraktivt invandrarland då? Varför är Sverige mycket populärare att invandra till än Danmark, Finland eller Norge. Har ni någon statistik på att invandrare vill bli av med bidrag, vård och omsorg och vill börja betala själva för det som idag är gratis? Eller menar ni att invandrare kommer till Sverige för att det är så trevligt väder?

  Ps Vad skall hända med den svenska etniska befolkningen i ert framtida Sverige?

 4. tobbo

  Vi tycker att alla ska försörja sig själva. Även invandrare. Alla som försörjer sig och följer lagen är välkomna.

  Att det är svårt som invandrare eller ung att försörja sig beror på att vår arbetsmarknad är överreglerad. För att kunna ha fri migration tror jag vi måste reformera arbetsmarknaden.

  Vad gäller den etniska gruppen svenskar har jag ingen synpunkt. Jag gör inte skillnad på människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>