Idéerna viktigare än föreningen

Valanalysgruppens slutsatser presenterades precis och det är med stor glädje denna avdelning lyfts fram som ett positivt exempel på man kan jobba idédrivet med politiken.

Det är ingen rocket science. Faktiskt. Det är inte heller fråga om något nytt. Den mötesform vi driver har vi inte uppfunnit själva, vi har bara kopierat det som bondeförbundet gjorde för hundra år sedan: diskutera idéer i så öppna former som möjligt. I en modern kontext förvisso, men med det goda samtalet som grund. Detta är något som Anders W Jonsson brukar påminna oss om när vi blir för kaxiga. ;-)

Vad är då knepen för den som vill göra som vi? Nyckeln är intressanta talare. Det är inte snutet ur näsan att få in dem och vi har onekligen haft en hjälp av att viss dragningskraft skapats kring vår avdelning, främst kanske tack vare Centerpartiets politiska motståndare som lagt en hel del tid och kraft på att marknadsföra Stureplanscentern.

Sådant ska man naturligtvis utnyttja och jag tror att den kraften kan användas även för andra avdelningar, nya och gamla, som vill jobba med vår mötesform. Det finns en dramatik i att utmana bakåtsträvarna och bejaka det läskiga ”Stureplanscentern”, som kan göra det hela tillräckligt intressant för media att bevaka.

Jag själv, Christer och många andra i vår avdelning är tillgängliga 24/7 för att bolla idéer och dela med oss av våra erfarenheter för den som är intresserad, så tveka inte att höra av dig!

Om du är i Stockholm den 3:e mars, måste du passa på att besöka oss.  Vi har nämligen en fantastisk talare bokad: Magnus Betnér! Håll utkik efter inbjudan här och på facebookgruppen för info om lokal och så…

Läs även Magnus Andersson, Abir Al-Sahlani och Marianne Larm-Svensson

Media: SvDDNAftonbladetSR.

3 reaktion på “Idéerna viktigare än föreningen

  1. Pingback: Det var ju det jag sa! | OLSVENNE

  2. Abir

    Jättebra jobbat! Jag tycker att det var på tiden att Stureplanscentern fick cred för att politiskt arbete och den framgång som denna avdelning varit en del av orsaken.
    Fortsätt att vara förnyare, Stureplanscentern! Vi i Centerpartiet behöver er!

  3. Pingback: Tillsammans stärker Alliansen borgerlighetens chanser att kunna vinna val | Kent Persson (m) blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>