Stureplanscenterpartister tar plats i Stadshusets nämnder och styrelser

Stureplanscentern bildades från början mer som en diskussionsklubb än en del av föreningslivet. Icke desto mindre har intresset ökat för att faktiskt göra, och inte bara prata, bland avdelningens medlemmar.

Jag tror faktiskt att vårt fokus på ideologiskt samtal har smittat av sig något på de delar av Centerpartiet som tidigare la väldigt mycket energi på den praktiska politiken (ofta med stor framgång, dessutom). Och låt oss konstatera: Båda behövs för att partiet och politiken ska vara bra!

I torsdags höll stockholmscentern nomineringsstämma för att fördela alla de uppdrag som tillkommer Centerpartiet efter valsegern i Stockholms kommunval.

Ett 50-tal poster i nämnder och styrelser är det allt som allt och nomineringskommittén verkar ha rådbråkat sina grå med mycket gott resultat. Stämman kändes mycket livaktig och stämningen var mycket god. Det är också kul att se ungdomarna där! En alltför ovanlig syn i Centersammanhang, men ett tillstånd som fantastiska CUF håller på att vända.

För Stureplanscentern måste stämman betraktas som en gigantisk framgång. Flera av våra medlemmar valdes in, liksom flera viktiga hang-arounds (sådana som regelbundet bevistar våra möten, men som löser medlemskap i annan avdelning)

Ordförande Christer Mellstrand blir ledamot i trafiknämnden och tar ordförandeklubban i Stockholm Parkering.

Jag själv, Johan Hedin, blir ledamot i exploateringsnämnden. Ett superintressant uppdrag som redan nu hintar om ideologiska bataljer i och utanför alliansen.

Den som allra mest förknippas med Stureplanscentern, riksdagsledamoten Fredrick Federley, blir ledamot i styrelsen för Stockholm Water Foundation (som delar ut Stockholm Water Price) och fortsätter att vara vigselförättare.

Maria Brogren blir ersättare för Per Ankersjö i Miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Elisabeth Thand Ringqvist (hang-around till SC) blir ordförande i Stockholm Vatten, vilka bara är att gratulera. ETR är ett superproffs med många års erfarenhet av både politik och näringsliv.

Pontus Löfstrand blir Elisabeths ersättare.

Andreas Bjerke tar plats i det kommunala bostadsbolaget Stockholmshems styrelse. Detta är lite kul, eftersom det finns en hel del synpunkter från vårt parti över huvudtaget om kommunal konkurrens till privat verksamhet. Jag tror att Andreas dessutom kan känna särskilt starkt för den och flera andra ideologiska principer som går stick i stäv med de kommunala bostadsbolagens andemening.

Hans Tjernström började hos oss och har sedan varit med och grundat ytterligare en ny avdelning, sjöstadscentern, där han också är ordförande. Liksom Andreas tar Hans plats i ett kommunalt bostadsbolags styrelse, Familjebostäder.

Robert Thorburn blir ersättare i brandförbundets styrelse.

Inte illa av en 4 år gammal partiavdelning som mest var tänkt att vara en plattform för goda samtal och förfriskningar! :-)

2 reaktion på “Stureplanscenterpartister tar plats i Stadshusets nämnder och styrelser

  1. Pingback: Se till Stureplanscentern, partivänner! | OLSVENNE

  2. Pingback: Ett sämre alternativ till fp vore dödsdömt | OLSVENNE

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>